<strong>Лиде Стојановска </strong>
Лиде Стојановска Лиценциран туристички водич
Нуди тури за Кратово и регионот. Нејзина специјалност е Кратово поради големата љубов за нејзиниот роден град.
Контакт: +389 72 677 559
e-mail: lide_stojanovska@yahoo.com
Facebook: Tourist Guide Kratovo
& Ethno Souvenir shop Kratiskara
<strong>Далибор Петковски</strong>
Далибор ПетковскиЛиценциран туристички водич
Контакт: 078 432 099
e-mail: daliborpetkovski@yahoo.com
<strong>Стојанче Величковски</strong>
Стојанче ВеличковскиПланинарски водич

Интернационална планинска трансверзала 4М-1 ) – International trekking route 4M-1
контакт: 070 321 234;
e-mail: stole@planinarenje.org
веб страница: www.planinarenje.org

Кристина Петровска Лиценциран туристички водич
Кристина нуди тури за Кратово и регионот, особено фокусирајќи се на манастирскиот туризам.
Контакт: +389 78 731 879
e-mail : kristina.petrovska84@gmail.com
Стефан Митевски Лиценциран туристички водич
Нуди тури за Крива Паланка – особено во делот на манастирски туризам
Контакт: 076 266 436
e-mail: stefan_hazzard@yahoo.com