­

Eтно куќа Шанчева (Кратово)

Шанчева куќа е една од најубавите стари градби во Кратово. Ова е првата етно куќа во Осоговскиот регион. Куќата е околу 300 години стара и во 2010 година беше реновирана од сопственикот Стевче Доневски. Всушност, [...]

Манастир Свети Јоаким Осоговски (Крива Паланка)

Манастирот Свети Јоаким Осоговски има капацитет од 120 кревети за сместување на туристи, вклучувајќи и шест апартмани што овозможуваат пријатен претстој во текот на целата година. Има и ресторан со 40 места кој нуди голем [...]

Хотел Кратис (Кратово)

Хотел „Кратис“ е нов капацитет на туристичката мапа во Република Македонија. Сместен е во центарот на градот Кратово. Хотел Кратис претставува спој на традиционалното со модерното, спој на руралното со урбаното, спој на квалитетот со [...]

Хотел Турист (Крива Паланка)

Хотел „Турист“ е лоциран во центарот на Крива Паланка. Хотелот има ресторан каде се служи традиционална регионална кујна. Хотелот има 30 соби. Контакт: 031 375 209