Пица ресторан „Кула“

Модерен ресторан сместен веднаш до Симиќева кула во Кратово. Нуди национална и интерационална кујна.

Улица Гоце Делчев, Кратово

Контакт: 078 804 397

Етно ресторан „Кану“

Сместен во центарот на градот веднаш до Грофчански мост, уреден како етно музеј, ресторанот нуди вкусна скара и други традиционални кратовски и македонски специјалитети. Има 50 места.

Улица Гоце Делчев 20, Кратово

Контакт: 031 482 954

English Pub ‘Corner’

Пабот се наоѓа во центарот на градот во Ајдучката чаршија. Уникатен е затоа што ја поврзува традицијата на старите англиски пабови и древната историја на градот. Тука можете да пробате традиционална македонска кујна зачинета со европски сосови. Местото има одличен избор на пива, вино и ракија.

Контакт: 076 213 069

Facebook

Ресторан „Кратовска куќа Кузе“

Овој ресторан нуди многу кратовски специјалитети. Сместен е на улицата Јосиф Даскалов која води кон познатиот Радин мост. Овој ресторан има 100 места.

Улица Јосиф Даскалов 38, Кратово

Контакт:  031 481 454

Ресторан „Александрија“

Сместен е веднаш до Еминбеговата кула. Ова е единственото место каде што можете да посетите еден од старите подземни тунели.

Улица Јосиф Даскалов

Контакт: 031 481 289

Facebook

Гостилница „Гурман“

Сместена во Ајдучката чаршија во Кратово, гостилницата нуди строго традиционална храна – особено кратовска храна. Можете да пробате: пастрамајка, мантии, зелник, арм’к и многу други кратовски специјалитети.

Контакт: +389 76 213 069

Гостилница „Кај Спиро“

Овој интересен ресторан е сместен во единствениот градски парк „Карши бавча“ веднаш до старите бора. Гостилницата има 80 места внатре и 100 места во летната тераса. Нуди вкусна традиционална кујна.

Улица Свети Ѓорѓи Кратовски број 3

Контакт: 077 706 108

Facebook

Ресторан „Куклица етно“

Еден автентичен ресоран со одлична кујна и одлична локација – само неколку метри од природната реткост „Камени кукли“ во селото Куклица. Нуди национална и интернационална кујна.

Контакт: 071 692 102 / 031 481 888

Facebook

Етно гостилница „Воденица три“

Гостилницата е сместена во селото Дурачка Река во неверојатна околина. Нуди пријатна услуга и вкусна традиционална храна.

Контакт: 031 374 800

Facebook

Пица ресторан „Аквариум“

Сместен во центарот на градот Крива Паланка, во овој ресторан секогаш ќе може да се најдате пред да ја продолжите турата во Крива Паланка.

Етно ресторан „Манастир“  Свети Јоаким Осоговски

Ресторанот ви го нуди мирот и тишината на Осоговските Планини и убавината на манастирот Свети Јоаким Осоговски. Во овој етно ресторан може да пробате многу традиционални специјалитети од Крива Паланка.

Манастир Свети Јоаким Осоговски

Контакт: +389 76 499 599

e-mail: restoranmanastir@gmail.com

Ресторан „Парк Гиновци“

 

Ова е еден од најубавите ресторани во регионот. Има мала зоолошка градина и мало вештачко езеро.

Село Гиновци, Ранковце

Контакт: 031 383 033

Facebook

Етно ресторан „Ранч“

Ако сакате да избегате од бучните градови, ова е место каде што може да уживате во свежиот воздух, пријатниот традиционален амбиент и вкусните специјалитети.

Ранковце

Контакт:  031 483 063

Facebook