Loading...
­

Археолошки локалитети

Ако сакате археологија, ќе го обожавате „Транупара“ во селото Коњух, Кратово. Овој археолошки локалитет, исто така познат како „Големо Градиште“, [...]

Камени кукли

Додека сте во Осогово, немојте да заборавите да ги посетите мистичните „Камени кукли“ во селото Куклица. Овие камени фигури, наречени [...]

Манастири и цркви во регионот

Ако сакате манастирски туризам, трите општини – Кратово, Крива Паланка и Ранковце ќе ви понудат неверојатни места за посета. [...]

Мостовите во Кратово

Кога ќе стигнете во Кратово првите споменици што ќе ви го привлечат вниманието се интересните мостови. Посетете ги шестте стари [...]

Средновековните кули во Кратово

Дали некогаш сте влегле во средновековна кула што била поврзана со подземни ходници? Ако не сте, посетете го Кратово затоа [...]

Музеи

Не можете да заминете од Осогово ако не сте го посетиле Музејот на градот Кратово, сместен во една староградска куќа, [...]

Load More Posts

Горди сме да ве поканиме на активен одмор во Осогово. Дојдете да ја доживеете авантуристичката страна на Осогово.

АКТИВНОСТИ